27 січня 2018

Володимир Продивус: «На Конгресі AIBA ми прийняли ті важливі рішення, які підуть виключно на користь нашому виду спорту»


27 січня в столиці Об’єднаних Арабських Еміратів, місті Дубаї, проходить позачерговий Конгрес Міжнародної боксерської Асоціації. Нашу країну на даному заході представляє президент Федерації боксу України Володимир ПРОДИВУС.

Після неочікуваної відставки Франко Фальчінеллі за сімейними обставинами, одними з ключових пунктів порядку денного стали питання відносно обрання нового тимчасового президента Міжнародної боксерської Асоціації, а також внесення поправок до діючого статуту AIBA.

Відповідно до внесених правок більшість повноважень, які були покладені на президента, відтепер буде вирішувати Виконком Міжнародної боксерської Асоціації. Про це повідомив в телефонній розмові президент Федерації боксу України Володимир Продивус.

«Вважаю, що в рамках позачергового Конгресу ми виконали великий обсяг роботи та прийняли ті рішення, які підуть виключно на користь нашому виду спорту. Завдяки прийнятим поправкам до статуту AIBA ми скоротили частину повноважень президента та надали їх Виконавчому комітету. Таким чином багато ключових питань відтепер вирішуватимуться колегіально та більш зважено, – зазначив Володимир Продивус. – Окрім того ми отримали гарантії того, що незабаром з’явиться можливість подавати протести на підсумкове рішення поєдинків та використовувати відео боїв для цього. Я давно піднімав це питання і радий бачити, що нарешті це буде вирішено. Вважаю, що це саме ті позитивні зміни, які вернуть довіру до Міжнародної боксерської Асоціації та модернізують роботу AIBA. Це саме те, за що ми боролись з моменту відміни протестів після Олімпійських ігор в Лондоні».

Окрім того, Володимир Продивус взяв участь у засіданні президентів Федерацій боксу Європи, яке пройшло напередодні Конгресу



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ