20 травня 2019

Олег Кудінов: «Всі збірники в строю й готові боксувати на Чемпіонаті Європи»


Старший тренер збірної України серед юніорів Олег Кудінов – про настрій та підготовку до континентальної першості.

 Уже завтра наша юніорська збірна вирушає на Чемпіонат Європи, який приймає Румунія. Позаду – наполеглива підготовка, попереду – жеребкування, зважування та перші бої головного юніорського турніру нашого континенту. Старший тренер збірної України серед юніорів Олег Кудінов напередодні старту Чемпіонату Європи розповів про настрій у таборі збірної та очікування від турніру.

- Перше питання цілком зрозуміле: в якому настрої наша юніорська збірна готується до від’їзду в Румунію?

- У бойовому! Пройшли заключні збори в місті Долина Івано-Франківської області. Все, що було заплановано – вдалося виконати. До цього у нас були збори в Харкові, де також пройшов хороший міжнародний турнір. Наші хлопці перевірили себе в протистояннях з боксерами семи країн. Думаю, що, враховуючи таку підготовку, ми повинні гарно виступити на чемпіонаті Європи.

- Наскільки оптимальний склад команди зібрали?

- Всі наші лідери в строю, травм немає – всі готові до боїв.

- На кого розраховуєте, в першу чергу? Хто з нашої збірної буде фаворитом в своїй вазі?

- Фаворитів у нас немає. Вся команда гідна, тому когось окремого не можу визначити. Розраховуємо, що кожен покаже результат, але все залежить від самих хлопців. Так, впливатимуть і жереб, і судді, але на першому місці все одно рівень хлопців.

- Які країни назвали би основними конкурентами?

- Головний конкурент – збірна Росії. Природно, буде важко з Румунією – вони в себе вдома, і цей фактор також може вплинути. Але найголовніше – щоб наші бійці змогли проявити свої найкращі якості.

- Назвете основні дати напередодні старту чемпіонату Європи?

- 22 травня ми виїжджаємо, на наступний день заплановано жереб, а вже 24 числа – перші бої.

- Які плани після чемпіонату?

- Старші хлопці, 2003 року народження, будуть готуватися до молодіжного старту. В них буде перехідний чемпіонат України. А боксери 2004 року народження будуть задіяні в турнірі, який пройде влітку в Долині. Перед ним буде спільний збір з командами Грузії, також ведемо перемовини зі збірними Англії, Казахстану. Ці хлопці стануть лідерами збірної вже наступного року.



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ