21 серпня 2019

Сергій Гордієнко: «Сподіваємось виступити не гірше, ніж на останньому чемпіонаті Європи!»


Головний тренер жіночої збірної України – про настрій, форму та завдання наших дівчат на континентальному форумі.

Напередодні від’їзду нашої національної команди на жіночий чемпіонат Європи ми поспілкувалися з її головним тренером. Сергій Гордієнко поділився всіма новинами стосовно нашої збірної, а також оцінив шанси збірної України на європейській арені.

- Як у цілому проходила підготовка до чемпіонату Європи в Іспанії?

- Три наші представниці приймали участь у Європейських іграх, що наприкінці червня відбулися у Мінську. Там наші дівчати взяли два п’ятих місця – Тетяна Коб та Марія Боруца. Відразу після завершення цих змагань ми заїхали на базу в Тисовець в Карпатах. Провели збори з загально-фізичної та спеціально-фізичної підготовки. Далі на тиждень роз’їхались, а Анна Охрей та Тетяна Коб приймали участь в проекті «Українські Левиці» – матчевій зустрічі зі збірною Румунії. Потім всі заїхали на заключні збори до Конча-Заспи, який ми провели спільно зі збірною Алжиру – вони готувались до чемпіонату Африки. Провели сумісні тренування та спаринги.

- Що скажете по складу нашої збірної? Чи обійшлося без травм?

- Без змін у складі не обійшлося, тому на заключних зборах у нас було два відбіркових спаринги. Нажаль, у нас травмувалася перший номер в категорії 75 кг, Маша Боруца, яка на останньому чемпіонаті Європи посіла друге місце. Тому визначали склад між другим номером, Анастасією Шпанюк, та Тетяною Петрович, призеркою чемпіонату Європи 2016 року. У цьому поєдинку одноголосно перемогла Тетяна Петрович. Окрім цього, наша чемпіонка в категорії 60 кг, Марина Мальована, зараз боксує серед професіоналів. Тому визначали склад між другим номером, Марічкою Пасічною, та третім, Анною Охрей, яка і виграла цей бій.

- Що скажете по новачках збірної? Чи не замало в них досвіду?

- Так, у Анни Охрей немає досвіду таких крупних турнірів, але вона брала участь у багатьох міжнародних змаганнях. А Тетяна Петрович була третьою на чемпіонаті Європи 2016, хоча зараз в неї була перерва у виступах. В цілому ж, кістяк та лідери в нас незмінні. Додам, що після чемпіонату України наші дівчата брали участь у представницькому турнірі у Казахстані. Там у нас були дві чемпіонки: Марія Бова та Іванна Крупеня. Були наші перші номери й на турнірі в Сербії: Марія Бова, Юлія Циплакова та Тетяна Шевченко посіли перші місця.

- Що знаєте по суперницях? Які збірні відмітили б, як найпотужніші?

- Знаємо, що збірна Росії виставить на чемпіонат Європи один склад, а на жовтневий чемпіонат світу відправлять – інший. Традиційно сильні команди Болгарії, Німеччини, Італії, Франції, Англії. В окремих вагових категоріях є лідери у збірної Фінляндії. Зараз спільно готуються Туреччина та Польща, це також сильні збірні – на Європейських іграх збірна Польщі посіла перше командне місце. Враховуючи, що чемпіонат буде проводитись у Іспанії, господарки також розраховують на медалі. Крім цього, зараз йде передолімпійський рік, так що всі готуються на максимумі. Конкуренція буде солідна!

- Уже відомо, де будете базуватися? Як там з умовами?

- Вперше буду в Іспанії. До цього тут ніколи не проводились чемпіонати. Поки нічого не знаю: будемо проживати в передмісті Мадриду, там же будуть й самі змагання.

- Коли жеребкування та зважування?

- Жереб буде у п’ятницю, а зважування та перші бої – 24 серпня. Фінали чемпіонату – 31 серпня.

- У кого з наших збірниць найбільш великі шанси на успіх?

- За медалі можуть поборотися всі дівчата, кожній це під силу! Все залежить від жеребу, від арбітражу та, авжеж, від них самих. В принципі, команда підготовлена, а там вже – як Бог дасть! Сподіваємось виступити не гірш, ніж на останньому чемпіонаті Європи!



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ